De dood bekroop mij

Ron Dietvorst

De dood
bekroop
de overloop
en klopte zachtkens
aan de slaapkamerdeur
maar ik gaf niet thuis van jokkens

ik sta te beven
van het bruisend leven
en het droef verscheiden
moet zijn tijd maar beiden
tot ik gereed ben voor een afspraak
voor vagevuur-vrijwilligerswerk als dagtaak

en ik poets
met koperpoets
mijn blazoen netjes op
en stop in mijn knoopsgat een bloemknop
en ontvang wellicht nog wel een ticket voor de hemel
laat mij dan maar varen het de hemelboot naar de nachthemel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De dood bekroop mij’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.