INLOGGEN
«»

Aan de vooravond

Aan de vooravond van jouw dood klonken
talloze verwijten
Wat had het nog voor zin die nú nog aan me
te slijten?

Ik zweeg in alle talen, te immoreel om je met
ruzie nog te belasten
Met plezier schonk ik je wél nog wat frisdrank
in, wat beter bij de situatie paste

Vriendelijk, werktuiglijk, vastberaden handelde
ik in afwachting van wat onherroepelijk te
gebeuren stond
Nog altijd ben ik aan het herkauwen, beetje bij
beetje Langzaam aan dat ik mezelf wat hervond.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Aan de vooravond’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.