INLOGGEN
«»

Zondvloed & zandloper

ZONDVLOED & ZANDLOPER

Een man wacht op de zondvloed
Om hem weg te spoelen
Om zijn sporen uit te wissen
Hier op aarde

Als het water zich terugtrekt
Is er geen bewijs te vinden
Dat hij echt heeft bestaan
Hoogstens een vermoeden
Of een gerucht

Er zal geen nalatenschap zijn
Geen voetstappen blijven achter
In het zand waarop hij heeft gelopen

De zandloper brak
De wind verspreidde de korrels
En het water spoelde alles schoon

Alles is weg
Misschien is het er nooit geweest
Maar slechts verzonnen
Door iemand als ik
Die het ook niet weet

Hoor
De vloedgolf komt
Ik hoor het water komen
Achter mij
Met een donderend geraas

Omdraaien is zinloos
Sluit je ogen maar
En wacht op de genadeklap
Verder niets
Behalve loutering

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zondvloed & zandloper’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.