INLOGGEN
«»

Zal helledood zijn


zal helledood zijn


steeds vaker
jaagt een
brandende wind
langs het steen

waar zij
vroeger polijstte
schuurt nu
de grove korrel

het fijne zand
is verdwenen in
duinen die al de
benen hebben genomen

hier brokkelt
alles af dat
zachter is dan rots
tot ruïnes van muren

die eens de
winden keerden
bescherming boden
aan de kleine oase

nog vegeteren de
laatste bomen tussen
overlevend struikgewas
rond de plas die er was

er komt geen water
uit de kurkdroge lucht
de verdorde woestijn zal
nu zeker helledood zijn


wil melker
12/03/2019/
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zal helledood zijn’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.