De kraaienbroeders

Vincent Oostrijck

De kraaienbroeders

De botten van de arme man
Liggen onder het vuil en onder de rook
Van de grote stad

Volgens de kraaienbroeders was het moord
En behalve hen en de daders
Zijn er verder geen getuigen

Ze zitten bij het plaats delict
Als zwart gevederde bewakers
Van een hogere duistere macht

Het leven heeft voor hen geen geheimen
En de dood al evenmin

"Het was moord",

kraaien ze

"Het was moord"

De schoorstenen van de fabrieken
Braken industriële roetdeeltjes uit
Die hier als zwarte regen neerdalen

De zielen van de mensen zijn pikzwart
Zwarter dan de veren van de kraaienbroeders
En zo kwaadaardig als wat

De kraaienbroeders verbaast het niets
Het is altijd zo geweest
En het zal nooit anders zijn

De machines van de mensheid
Kreunen en steunen dag en nacht
Ze pompen en ze produceren
Dikke wolken zwarte regen

Het was moord
Dat staat vast
Rustig strijken ze hun veren glad

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kraaienbroeders’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.