Groetjes uit de hel

Vincent Oostrijck

Groetjes uit de hel

Toen ik in de hemel kwam
Kwamen drie woorden in mij op:

Vredig
Rustig
Saai

Er was veel licht
De hemel baadde in licht
Veel te veel licht
Fel en genadeloos

Er was geen sprankje duisternis
God wat verlangde ik naar duisternis
Naar een donkere nacht
Dus ik ging voort

In de hel voelde ik me al snel thuis
Geboeid liep ik er rond

Gefascineerd
Door het prachtige schouwspel
En de nuances
Van dit donkere landschap
En de vele tinten donker
Van lichtgrijs
Tot aardedonker

En natuurlijk scharlakenrood
De kleur van de Duivel zelf

Overal was verval
De straten waren bevolkt
Met gevallen engelen
En ander goed volk

De engelen
Maakten droevige muziek
En troostten elkaar
Ik genoot met volle teugen
En pinkte mijn tranen weg
Tranen van melancholie
En van gelukzaligheid

Ik betrok een appartement in de hel
Ik leefde mijn dood
Als nooit tevoren
En naar volle tevredenheid

De dood is hier mooi
Leve de dood
Naar de hel met mij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Groetjes uit de hel’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.