INLOGGEN
«»

Een kus van de dood

Een kus van de dood

Stel je toch eens voor
Dat je niet dood zou kunnen gaan

Dan was er dus geen ontsnappen aan
Aan dit leven

Je werd als een gevangene
In je eigen lichaam
In je eigen bestaan

En een mens krijgt wat te verduren:

Liefde, problemen, verdriet, geluk, pijn, ziekte
Vreugde, zorgen, verveling, eenzaamheid

Als de dood je aan het einde van je leven
Een tedere kus geeft
En "slaap lekker" in je oor fluistert
Krijg je de rust
Waarnaar je verlangt
En die je hebt verdiend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een kus van de dood’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.