INLOGGEN
«»

De man & de Dood

De man & de Dood

Op een gewone woensdagmorgen
Zit een eenvoudige man
Zijn oploskoffie te slurpen
In zijn minuscule huurflatje

Plotseling stapt de Dood
De kamer binnen
Zonder te kloppen

De man schrikt zich wezenloos

"Jezus man
Kun je niet eerst even aanbellen ofzo
Ik schrik me de pleuris"

De Dood:

"Nee, sorry
Ik kom het liefst onaangekondigd
Als men mij niet verwacht
Maar genoeg gepraat
Ik kom je halen"

De man:

"Hij komt me halen, zegt ie
Mooie boel is dat
Daar ben ik mooi klaar mee
Ik heb nog niet eens
De AOW gerechtigde leeftijd bereikt
En ik heb net mijn koffie ingeschonken"

De man ziet echter snel in
Dat verder verzet zinloos is
En gaat dus maar mee

Een dag of wat later
Zit een andere man
Rustig zijn oploskoffie te drinken
In precies zo'n zelfde huurflat
Hopend dat ze hem
Nog lang niet komen halen

Plotseling wordt uit het niets
De deur open gesmeten

Geschrokken draait hij zich om

"Nee hè...."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De man & de Dood’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.