INLOGGEN
«»

Antibiotica

Oma vertelde me vroeger over haar volwassen broer;
heel jeugdig nog, al verloren
De dood had hem heel snel uitverkoren door een
infectie in zijn gezicht.. Mogelijk acné?

Behandeling werd daarop gericht maar er was nog
géén antibiotica bij de hand
Dat was er toen nog niet, hij verliet het levendenland.

Nu hébben we antibiotica maar zo vaak resistent
bevonden Zeker niet al te overvloedig toepassen
Zijn we bijna weer bijna terug bij áf, zoals vroeger?
Moeten we daarvoor nu oppassen?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Antibiotica’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.