INLOGGEN
«»

Blonde Linde

Het was een jonge deerne uit de wijk
en zwierf alle dagen door wind en regen
op zoek naar wat genegenheid
helaas die ze van geen enkel mens
kreeg van onze wijk
zelfs bij nacht en ontij kwam men ze tegen
kleddernat besmeurd met slijk
ik zag aan haar wezen dat ze lijdt
het gebuurte mijd haar als de pest
ik kon het niet meer aanzien..
toen ik zei ach kom eens hier mijn kind
was ze stom verbaasd en door tranen verblind
ik streelde zacht haar mooie blonde haren
en ze zong een lied dat ik niet verstond..

Met oudjaar heb ik ze
in mijn warme huis binnen genomen
een eenvoudig maal aangeboden
ze vond troost en een beetje hoop.
in de armen van mijn moederlijke wederhelft
..
enkele dagen later kwamen de mannen in het wit
ge weet wel die mannen met een knal rode kruis
die hebben haar voor altijd meegenomen
naar een grauw zwakzinnigheid tehuis
ze is op een nacht uit haar eigen
stilletjes heengegaan
naar haar geliefde die ze bij verweer had gedood
die haar vaak vernederde en had mishandeld
maar soms is de liefde O zo groot
dat de geest en ziel in duisternis veranderd
door waanzin en verdriet....

Maar nog steeds hoor ik haar geweeklaag
en haar eeuwig lied dat ik niet verstond
bij nacht zie ik haar nog steeds
over de grauwe velden zweven
en luister naar haar treurig lied
dat ik nog steeds niet verstond
en het gebuurte zweeg in onverschilligheid
en deden verder met de orde van hun dag...

en ik dacht....
dit was ook ooit iemands kind
dit was ooit een levend wezen....

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

william elskens
Actief sinds: 30-01-2018Informatie bij het gedicht:

Gemaakt op echt gebeurde feiten. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Blonde Linde’ van william elskens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.