INLOGGEN
«»

Niet zomaar een antwoord

Niet zomaar een antwoord

Smekend keek de man mij aan
Het was weer niet goed gegaan
Hij had een zware dag vandaag
Hoe ga ik in op zijn trieste vraag
Vader wilt U mij helderheid geven
Voor het antwoord in zijn leven
De vraag kwam zo onverwacht
Maar met zoveel pijn en kracht
Ik heb geen zin meer om te leven
Wat kan het leven mij nog geven
Ik heb kanker en nu ga ik sterven
Mijn hele leven ligt aan scherven
Stel dat jouw God nu echt bestaat
Dan weet ik wat me te wachten staat
Ik heb nog nooit aan Hem gedacht
Dus Hij is de laatste die op me wacht
Toen klonk het angstig en zeer fel
Dan ga ik vast en zeker naar de hel
Wat moet je daar nu tegen zeggen
Omdat je eerst iets uit moet leggen
Zeker tegen iemand in al zijn pijn
Kan een antwoord niet losjes zijn
Ik heb toen Paulus leven uitgelegd
Wat dat voor zijn eigen leven zegt
Dat zolang hij nog het leven heeft
Jezus ook zijn zonden vergeeft
Als hij deze oprecht aan Hem belijdt
Vanaf nu zijn leven aan Jezus wijdt
Geef in gebed je hart aan Hem
Hij luistert dan zeker naar je stem
Je zult daarna vanzelf gaan merken
Dat Zijn Geest in je gaat werken
Al wordt genezing nu nog niet gegeven
Straks wacht je dan een eeuwig leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Pas op met cliché antwoorden. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Niet zomaar een antwoord’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.