INLOGGEN
«»

De dood

De dood

Als je sterft
Ga je dan in je eentje
Over een drempel
Van hier
Naar iets
Of juist
Naar helemaal niets

Misschien
Wordt alles dan beter
In dat ene moment
Van helderheid
Je ziet je leven dat was
Het verhaal geschreven
Het boek uit
En ergens
Iets van de zin
Of onzin
Van jouw bestaan
De bedoeling
Van het geheel

Of misschien
Ben je ineens weg
Ontdaan van alle ballast
Licht als een veertje
Het zalige niets
Waar pijn
Je niet langer achtervolgt
Of vindt
Die meedogenloze
Sadistische achtervolger
Geeft eindelijk op
Rust

We houden met z'n allen
Enorm vast
Aan dit leven
Dat we denken te hebben
Het is alles dat we kennen
Zelfs als het eigenlijk
Geen leven is
Of nauwelijks
Een leven genoemd kan worden
We zijn bang
Voor het onbekende
Hoe ouder ik word
Hoe dichterbij
Het einde komt
Hoe minder angst ik heb
Voor dat moment
Meer zenuwachtig
Als een rusteloos kind
Dat op schoolreisje gaat
Het grote avontuur
De onbekende bestemming
Vrees en vreugde
Tegelijkertijd
Weg van hier
Van dit aardse bestaan
Of we doorgaan
Of niet
Maakt nog weinig uit
Ik kijk
Alleen nog vooruit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.