mist om het dorp

Geert Messelis

de mist ligt stil
rondom de kom
de tijd lijkt afgesloten
het dorp drijft in een nevel
de klok klept harder
je ademt door je mond
een draak die rook spuugt
of een hellehond
het licht licht op als ,melk
de mensen schimmen
uit de Hades
is dit het leven
aan de overkant
die nu onzichtbaar is
omdat de stroom
de tijd afsluit
er is geen veerman
de brug ver weg
verzonken in een nevel

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘mist om het dorp’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.