INLOGGEN
«»

het sterven

"er is een kindeke
geboren op stro"
was het in zuid soedan
of in aleppo
de herders drinken bloed
gewone hedendaags verleden tijd
de meisjes in 't gezicht gekerfd
omdat ontvoering dreigt
het mensdom is zo dom
een dommekracht
die alles breekt
tot op een dag
het mens zijn wordt gebroken
de straat vernielt de schaduwen
bij nacht
het ontij staat te lezen
op de muren

de collectieve dood
ligt diep, diep, diep verborgen
in een ondoordringbaar woud
en slaapt
tot de lippen van een mens
die schone slaapster gaan beroeren

de monden zullen openvallen
in verbijstering
er zitten zwermen vliegen
in en rond de doden

de heer der vliegen
wacht nog even

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘het sterven’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.