INLOGGEN
«»

Pietje

ik was een jongentje van acht
een late wandeling
inde herfstige middag
van een verloren dag
er viel een fijne regen
ik liep vooruit
wou ook zoveel beleven
ineens zie ik iets in het gras
loop er naartoe
en sta plankstijf
daar midden in het gras van mijn vertrouwde dorp
waar het altijd zo vredig is
ligt een beroeste helm
een helm met een doodshoofd in
mijn eerste kennismaking
met de dood met magere Hein
Pietje de dood
of hoe je het ook wil noemen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016Informatie bij het gedicht:

doodshoofd: schedel Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Pietje’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.