INLOGGEN
«»

Wees niet bang, opa

Ik ben net zo bang als jij.
Dat ik dood ga en dat er dan niks zou zijn.
Alleen maar duisternis voor eeuwig.
Maar waarom zou jij zo bang zijn?
Je hebt zo hard gewerkt en je bent altijd doorgegaan.
Nooit stilgestaan om te twijfelen.
Niet denken maar doen.
Waarom ben je nu zo bang?
Je hebt iedereen zoveel geholpen en door jouw werk zul je voor altijd blijven leven.
Dus waarom zo bang?
Ik ben bang, opa.
Wat als ik niks bereik?
Dat ik blijf hangen in twijfel en angst.
Vertel me hoe je kunt leven opa.
Dat ik niet zoveel hoef na te denken.
Maar dat ik gewoon kan werken en blijven doorgaan.
Wees nou niet zo bang, opa.
Je krijgt alle eer en lof voor wat je hebt gedaan.
Maar ik moet nog steeds beginnen.
Je hebt van de mensen gehouden en die mensen houden van jou.
Dus wees nou niet zo bang, opa.
Niemand zal je ooit vergeten en men kan nog zoveel van je leren.
Wees maar niet bang, opa.
Want ooit komen we daar.
Daar waar jij bent.
Je bent niet alleen.
Opa, dankjewel.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Bekaansejongen
Actief sinds: 03-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wees niet bang, opa’ van Bekaansejongen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.