INLOGGEN
«»

Herfst (voltooid leven)

Wind bespeelt de kruinen
zon met gouden stralen
verlicht gekleurde tuinen
met duizenden verhalen

Unieke elementen
door storm en tijd geaaid
tot mooie ornamenten
't is wonderlijk gezaaid

Groen en onbezonnen
in Zijn hof geplant
zo is het begonnen
door Zijn Scheppingshand

Getekend door verhalen
daalt 't blad nu naar beneden
gekleurd door zonnestralen
laat aardse grond zich kleden

Voltooid is pas het leven
met een Goddelijk signatuur
door de Schilder zelf gegeven
bepaalt Hij ons laatste uur.




www.robertdoek.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herfst (voltooid leven)’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.