Eindigheid

dichterbij

de draad van het leven
bijna onzichtbaar
verandert in een zijden draad
waar het leven zich
tot het laatst aan vastklampt

weldra zal dit draadje
rafels gaan vertonen
om uiteindelijk te breken
jou los van het aardse
te laten stijgen in hemelse tooi

waar zon en sterren
jou omringen
de maan je meeneemt
op het donkere pad
schaduw overvleugelend

om de troon van eeuwigheid
te betreden
het zielsgeluk te aanschouwen
en de vlam der liefde
in warmte te omarmen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Eindigheid’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.