INLOGGEN
«»

de graven gaapten dood

ik heb de stenen weggerold
de graven gaapten dood
op witte doeken zag ik jou
je rug getekend in het rood

de wereld maakte vuist
sloeg met lange riemen
doornen haakten in je huid
schreven pijn in lange striemen

ze hebben je gekroond
tot koning van het woord
gehangen aan het kruis
met anderen vermoord

maar je bent opgestaan
hebt ons de weg gewezen
je volgelingen zijn vooruit gegaan
jouw boek is nu het meest gelezen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de graven gaapten dood’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.