INLOGGEN
«»

Bedorven woonplezier

Zij vertelt me bij een praatje op straat:
Zij wil eindelijk wég van hier
Een veelvoud aan opgekropte wrevel
bederft voor haar het woonplezier!

Een tiental jaren heeft zij dit de kans
gegeven 'Men' zal het nu eens gaan
beleven...
Zij wordt "gestoord" van het burenlawaai

Voor handen zijnde hulp heeft zij al
aangewend Helaas, zij raakte desondanks
niet gewend En misschien komt dan nu de
aap uit de mouw: zij komt namelijk uit de

hoofdstad en wil zielsgraag retour... Liefst gauw!
Alsof het dáár dan geen lawaai geeft?
Maar hoogstwaarschijnlijk het daar heel anders
beleefd

Psychosomatiek wil ook wat Inmiddels zo uitgestoten
zijn... Zou zij daar haar levensvreugde herwinnen,
die in principe lieve schat? Zou een vakman- of vrouw
nog wat kunnen helpen, die afdoende kennis van zaken
bezat?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bedorven woonplezier’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.