Me met ijs nog netjes gedragen...

Dakoyria

Over het al afgelopen seizoen genomen
heb ik me best wel netjes gedragen
IJs? Meer dan lekker, maar die uiteindelijke
vetlagen...

Dit keer dat ik dit bij deze temperatuur glad
vergat: de luxe chocolaterie in de winter
heeft nu zelfgemaakt ijs in de aanbieding!
Al die smaken... Je reinste traktatie geeft me dat

De mensen zitten op bankjes, om de
chocolaterie heen verzameld Kinderen zeuren en
jengelen om méér! De smaken ver van verkeerd
Ik lepel zelf yoghurtijs met rode saus plus slagroom

genietend op Met elkaar zo, wat je noemt uitgebreid
smikkelen, het is wel zó top!
Een parasol wordt tegen een overmaat aan zon en
warmte opengedaan Sommigen die 'klaar' alweer gaan.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Me met ijs nog netjes gedragen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.