Zélf oud, hen beter begrijpen...

Dakoyria

Pas nú dat ik mijn ouders wat beter begrijp
Zélf bejaard geworden, gepokt en gemazeld
tegelijk! Inmiddels rijp genoeg om te beseffen
wat zij hebben doorstaan

Oorlog, een land compleet in puin... Geliefde
mensen daardoor verloren gegaan
Daarna de immense taak van de wederopbouw...

De Watersnoodramp, de Bijlmerramp, MK17,
zoveel meer begrijpelijk nu hun gedrag
Een overdaad aan angst, die op mij, een
onschuldig kind, meer dan ongezond zijn
weerslag had.

Dakoyria, 2023.





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zélf oud, hen beter begrijpen...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.