Als je dit alles zou weten...

Dakoyria

Als je het toch eens zou weten..... Geen mens hier
die jou zal vergeten! De hele flat is momenteel in
rep en roer Jij lieve paniekvogel zo door rouw nog
gedreven zo vaak aan de kletter, vrijwel toujours

Het alleen zijn? Je kon het eenvoudigweg niet
Bij mij nog heerlijk gegeten, pas een week geleden!
Gebrachte Pioenen die het meer dan voortreffelijk
'deden' en nu vrijwel alweer uitgebloeid

Als symboliek van jouw strijd? Ik ben God niet, maar
wil me er even tegenaan bemoeien... Zou ik dit voor
jou moeten willen, want hóe kom je hier dan uit?
Als een meer dan fragile kasplant? Verlamd ben je al

Straks misschien voor altijd kwijlend in jouw rolstoel,
terwijl jij je alleen nog maar in uitgestote klanken uit?

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als je dit alles zou weten...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.