Zeventig

Paul Duyvesteyn

Omdat de verstreken jaren zeventig tellen
Is dat geen reden om jezelf alsmaar te kwellen
Omdat de ouderdom je inhaalt met gebreken
Hoeft dit volle hartgebrek nog niet op te breken

Omdat de oude wereld is verlaten en een nieuwe is binnengetreden
Zijn de tijden van gehaast, overmoed en rampspoed bijkans geleden en gestreden

Omdat een nieuwe tijd is aangebroken
Blijft aller toekomst nog onuitgesproken

Omdat deze grens is overschreden
Wordt je door een ieder aanbeden
Omdat alles is van stralend licht
Heeft het leven een vernieuwd aanzicht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zeventig’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.