INLOGGEN
«»

Vandaag

Vandaag spreid ik mijn vleugels
over de horizon maar
op zolder zijn de teugels
me toch ontglipt
Presteren was immer
mijn dagelijks leven
Wat ik toen belangrijk vond
is me nu om het even

Geplet op de grond
Laat ik mijn adem
bepalen door het middenrif
verzoen me met mijn blik
die niet verder reikt
dan wat ik nu verzin

Het tuimelraam geeft toegang
tot een geluidloos vergezicht
Sneeuw blijft liggen
diep in mijn herinnering
Het dak door kraaien bekrast
geeft me te kennen:
Ik ben in mijn
eigen huis te gast

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vandaag’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.