Verbondenheid

Valentijn

De wolkbreuk boven ons
Komt niet onverwacht
Omdat de sluizen open staan
Spoelt het koude water door ons heen
Laat ons afkoelen tot harde kernen

We zijn onderling verwant
In dit meerstromenland

Met digitale tongen sproeien
Anonieme personen hun blaaskaakgif
In de openbare ruimte
Waardoor het schuim de kans krijgt
Om parolen van angst te verbreiden

We zijn onderling een grote familie
Met wereldburgerschap als filosofie

De zondebokken staan reeds opgesteld
In de stal van de dompers
Die hun verdriet niet kunnen verkroppen
Buiten zichzelf zijn geraakt
Van woede en versmading

We zijn van elkaar afhankelijk
Maak de opening naar elkaar toegankelijk

Als het middenrif doorboord is
Drukken de darmen de lucht uit je lijf
Met als gevolg een gebrek aan zuurstof
Voor het brein dat de wereld
Van twee kanten bekijkt

We zijn onderling verbonden
In tijden van nood
Verzorg je elkaars wonden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verbondenheid’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.