INLOGGEN
«»

De oude buurman helpt met de tuin

Met voldoende gereedschap gewapend richt de
tamelijk oude buurman zich op mijn tuin
Die is wat je noemt tamelijk verwaarloosd.....
Ik voel me wel zo schuldig, bij deze veelvoud aan
puin!

Ik ben hem reuze dankbaar en schenk met graagte
een kop koffie Hij zit daar ontspannen in zijn oude
kloffie en vertelt over zijn tanende gezondheid
Ik wil over de mijne ook wel het een en ander kwijt
Heel snedig merkt hij op dat ik wel versjes maken

kan! Oeps, hij heeft me door... Wat zal ik hem gaan
vervelen met chronische depressie? Ook lichamelijke
klachten steken geregeld de kop op Het is nog
tamelijk onbekend en ik laat hem zijn mening maar.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De oude buurman helpt met de tuin’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.