INLOGGEN
«»

Mijn leven opnieuw overzien

Als ik mijn leven tot dusver opnieuw overzie,
de plussen en de minnen, blijf ik toch steken
bij: in hoofdzaak wel goed
De uitjes die mij vroeger door 'thuis' bereid
zijn, een feestelijke Sinterklaasavond

Geplande en daarna doorgebrachte vakanties,
vaak bescheiden en soms inderhaast...
De scholen die ik bezocht, de vrienden die ik
er maakte De meeste straten van je woonplaats
kennen

Buurkinderen waarmee jij je danig vermaakte
De banen die je later vervulde, vol trots onthulde
Een partner die jij je vond, ouders en familie op
de achtergrond... Een wezenlijke fout in je leven
Jouw eerste, echte en enige kind waarmee je

helaas nooit enige aansluiting vindt
Paps en dochter eeuwig een aaneengesloten front
Jij die je uiterst eenzaam daartussen bevond...
Sport en spel die door de jaren ontspannend
zijn geweest

Grote feesten vermakelijk, maar nooit tekeer gaan
als een beest
Alles bijeen tamelijk positief, maar in intieme
betrekkingen te weinig emotioneel gerief
Wel altijd mijn uiterste best gedaan

Het mocht het helaas niet worden en soms
daarover alsnog een traan.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn leven opnieuw overzien’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.