INLOGGEN
«»

Mezelf een poosje afsluiten

Een poosje, besluit ik, sluit ik me wat af
Eens even geen rampspoeden die het
als vers nieuws steeds dan gaf
Ik denk nu aan mezelf, moet eerst dan
wat herstellen van een overmaat aan
geweld

Ik voed er mijn geest met datgene waarop
ik heel erg ben gesteld
Zelfs de Olympics gaan grotendeels aan
me voorbij Hierbij pleit ik voor vreugde-
volle berichten die de mens doen oprichten
met hernieuwde hoop

Helaas dan wel van korte duur: opnieuw nare
ellende waar je toch weer tegenaan loopt.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mezelf een poosje afsluiten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.