INLOGGEN
«»

Geleid door de Geest

Geleid door de Geest

Wees voorzichten met een tekst of spreuk
Voor je het weet veroorzaak je een breuk
Door het plaatsen van een bepaalde zin
Bij een man of vrouw die zich midden in
Zijn of haar mentale of fysieke put bevindt
En de spreuk daardoor niet begrijpt of zint
Daarom dien je naast je bijdrage uit te leggen
Wat je met de spreuk probeert te zeggen
Want het gaat tenslotte niet om de kwantiteit
De overwegingen van het indienen ten spijt
Maar een oprecht gebed door de Geest geleid
Is sterker dan een bijdrage in hoeveelheid
Dit gedicht is zeker niet om te krenken
Maar mijn manier van een bijdrage schenken
Aan het prachtige initiatief van deze groep
Maar ik doe wel op iedereen een beroep

Want; “Uw woord is een lamp voor mijn voet en licht op mijn pad”
Als spreuk gezonden nadat men een zware operatie heeft gehad
Met de opmerking erna misschien niet meer te kunnen lopen
Is niet de steun waaraan men toen dacht of lag te hopen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geleid door de Geest’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.