Alle zaken op hun tijd en naar plan

Dakoyria

De kunst van het volstrekt niets doen die al
beoefend wordt Veel moeite kost die niet,
pure luiheid is al geregeld gespot

Geen irritante mensen om je heen, zo zalig
met jezelf alleen... Geen enkele vorm van
geluid; radio en t.v. zijn ook uit

Afleidend te schransen valt er niets, nog
minder zin in vermoeiend gefiets
Gewoonweg simpel de ogen toe Slapen?

Welnee, alleen wat moe door de loom
makende warmte Wel heerlijk dat dit kan!
Andere zaken op hun tijd en naar plan.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Alle zaken op hun tijd en naar plan’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.