INLOGGEN
«»

De grote volkszanger

Soms, door al teveel verveling gedreven, neem ik
t.v.-beelden tot mij die ik me anders nooit toebedeelde
Een zanger, absoluut fysiek niet mijn type, tot
absolute volksheld verheven, zingt uit eigen repertoire
de sterren van de hemel, wat je noemt zeer gedreven

Het is absoluut mijn genre niet, maar eerlijk is eerlijk:
het moet toch gezegd, onderschat heb ik dat zeker
als je zorgvuldig op de inhoud van de teksten let
In zekere zin mag het per saldo toch dan van mijzelf:
al te grote vooringenomenheid voor even opzij gezet.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De grote volkszanger’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.