INLOGGEN
«»

Schaamte

Schaamte

Schaamte beschadigt meer
Dan we in kunnen denken
Doordat we keer op keer
Meer aandacht schenken
In de reactie van mensen
Vanwege de verlegenheid
Bij hun en onze wensen
In plaats van onze spijt
In onze relatie met God
En Hij alles weet en ziet
Wat nog verborgen is tot
De mens openheid biedt
Van de verborgen zaken
Waarvoor zij zich schamen
En andere mensen raken
Maar om juist dan samen
Met hun Heiland en Heer
Door een juiste inleving
Gezamenlijk dan weer
Brengt tot vergeving

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schaamte’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.