INLOGGEN
«»

Privacy?!

Niets is er meer veilig...
Het idee van privacy volledig op zijn gat
Eens een warm omhelsde waarde waar
je heden ten dage nog zo weinig aan had

Privegegevens zomaar op straat; online
misdaad waarvoor men zonder enige gene
"ruecksichtslos" gaat...
Jouw portemonnee met alle pasjes gejat!

Een onbekende, 's avonds laat, belt aan de
deur Je bent er vooraf voor gewaarschuwd,
laat hem in zijn sop gaar koken en staan
Gelukkig heeft deugdzaamheid de overhand

Maar toch: in deze voor iedereen zo zware
coronatijd...
Het is treurig genoeg, maar al te vaak nood-
gedwongen zeer wantrouwend, leeft men nu

in ons voorheen zo fijne land.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Privacy?!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.