Los als geheel

Gertjan van der Kraan

Los als geheel

Geen mens kan iedereen helpen
Maar iedereen kan iemand helpen.
Want gedeelde smart is halve smart
En gedeelde vreugd is dubbele vreugd.
Maar leeft dit ook echt in ons hart
Als een geleefde en doorleefde deugd.
Zoals je de ware liefde pas beleeft
Als je zelf ook werkelijk liefde geeft.
Want we kunnen pas iets beloven
Door zelf in de belofte te geloven.
Maar beter een hart zonder woorden
Dan uitgesproken woorden zonder hart
Want in de woorden van de smart
Is het een klank die we hoorden
Maar ook door in de ogen kijken
Zal de ziel door de ogen blijken
Zijn we elkaar tot een voet en hand
Geven houvast en richting een band

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Los als geheel’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.