INLOGGEN
«»

Slechts een pluis in de wind

Als je peinzend bedenkt: we zijn niet meer
dan een pluisje in de wind
Omringd door het stoffelijk lichaam waarin
zich je ziel nog bevindt...

Dader en slachtoffer in een en dezelfde strijd
Veelal speelbal van de omstandigheden,
die je al te vaak wanhopig, naar vermogen
bestrijdt

Vele pluizen bij elkaar, volkomen nietig en
gelijktijdig zo heel grotesk
Waar en hoe je leeft doet er in wezen bar
weinig toe want weer gaan doe je toch...

Behoudens een paar enkelingen, vergeten,
verguisd en verworden tot stof
Zij die godsdienstig ingesteld zijn van een
heerlijk bestaan hierna overtuigd, toch?

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Slechts een pluis in de wind’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.