Zelfbeeld

Erna Kagenaar

zo even nog
zag ik in je sprekende ogen
een afwezige blik

ik zag het toch
hoewel je glimlachte
lachrimpels om je mond

je ogen bleven uit
hoewel ze willen stralen
zoals ze dat zo mooi kunnen

ze spreken zonder geluid
zo even nog liep ik langs je
ik knipoogde naar je

alles komt goed
de glans, het sprankelen
bemoedigend keek ik je aan

alles wat je nu doet
is voor jezelf
zo mag dat voortaan

de spiegel liegt niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Erna Kagenaar (Actief sinds: 10-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zelfbeeld ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.