Tamelijk bekakt geworden

Dakoyria

Je dronk bij ons op bezoek een veel te dure wijn
We konden die nauwelijks betalen, maar wilden
zielsgraag gastvrij zijn.....
Jij aanvaardde, vond het bij ons gezellig en fijn

De sfeer werd geleidelijk loyaal, we tutoyeerden
elkaar allemaal
Met egards en klasse hielpen wij jou in klaar
hangende jassen We vonden je een beschaafd heer

Jaren later, bij toeval op straat, wist je mijn naam
opeens niet meer..... We kwamen je wel tegen in
een volstrekt andere entourage en sfeer
Je vertelde vol trots, je had het helemaal gemaakt

Aan gemeenschappelijke herinneringen werd geen
seconde meer geraakt
Je groette, welswaar beleefd en daar ging je,
voormalig heer Onze wegen meer dan duidelijk
gescheiden! Nee, werkelijk absoluut nooit meer.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tamelijk bekakt geworden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.