INLOGGEN
«»

Oudere vrouw ontwaakt

Zij sleept zich wat moeizaam uit haar bed
Hier zit zij dan met haar oudere lijf
Na een op zich goede nachtrust vele spieren
stijf! Een geirriteerd al te vroeg concert.....

Haar rechter oog geeft niet veel bevochtiging
meer Het voelt er 'droog' aan en doet nogal
zeer Het coronakapsel doet zijn naam alle eer
aan: het wil slechts alle kanten uit staan!

Opnieuw dan maar weer wassen gaan?
De nachtpon is voorzien van kleverige, gemorste
jam Zij die zich nu slordig en slieperig voelt.....
Begrijpt u hem?

Haar wacht gelukkig een heerlijk warme douche
en zij trekt meer dan vrolijke kleding aan
De make-up doos die alweer wacht; zo meteen
zal het vast beter gaan.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oudere vrouw ontwaakt’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.