INLOGGEN
«»

Bezinnende herfst

De stilte van het najaar
Herbeleven van de tijden
Tranen aan bladeren
Wind met vallend blad speelt

Het dagen van vergeten verhalen
Waarin wij de herfst vertalen
De kompas van het leven wordt bijgesteld
Bloeiend mos ogen streelt

Waar nevels tussen kale takken hangen
Het geheugen de ziel laat behangen
Dromen in bos met paddenstoelen sferen
Het blad drijvend in een eindeloze rivier

Eindig leven zal doorgaan
Dood hout, waar schimmels en boorkevers doorheen gaan
De herfstzon in harpenharmonie
De zinspeling in een bestaan

Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bezinnende herfst’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.