INLOGGEN
«»

Moeder zijn nooit aan bod

In alles herken ik haar moederlijkheid,
daadwerkelijk nooit kunnen effectueren
Te lang al haar vertrouwen in haar partner
kwijt; hoe erg deed hij haar bezeren!
Eerst nu ging zij heel bedekt, haar verdriet
voorzichtig ventileren...

Doorheen haar woorden voel ik haar erge pijn
zich nu, juist specifiek aandienend in de
overgangsjaren Het meer dan pijnlijk besef:
het kan dus echt helemaal nooit meer...
De ingeslikte tranen maar voor zichzelf willen
bewaren.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Moeder zijn nooit aan bod’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.