INLOGGEN
«»

Hoe lang nog?

Kort houdt zij me staande: "Kom je straks ook?"
Zij installeert zich straks in onze mooie binnen-
tuin Door corona is er bar weinig aan leuks te
koop

Even tussen die vier muren uit, haar man geniet
daar zo van...
Hoe lang het met hem nog zal duren eer het
definitieve einde kwam?

Soms wordt zij er wat moedeloos van; in de rol-
stoel gezeten kijkt hij blij dan wel rond
Ernstig ziek of niet, dan toch nog wat voldoening
vond

En zij staat klaar, als vanouds mantelzorg
verlenend naar allerbeste vermogen zolang het
nog kan Beiden door de warmte met wat kouds
in hun hand.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoe lang nog?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.