Waarheid

Vincent Oostrijck

WAARHEID

Waarheid is zeldzaam
De meeste woorden zijn onwaar
Bevatten weinig waarheid

Je ziet het soms heel even bij hij
Die niets meer te verliezen heeft
Omdat hij alles reeds verloor

Het is een moment
Vlak voor de eeuwigheid
Eindelijk ontdaan
Van alle aardse lagen :

De muren die je bouwde
De schermen die je aanbracht
De decors die je neerzette

Waarheid vind je in de ogen
Van een stervend dier
Dat zich niet langer verzet

In de ogen van de priester
Die voor het eerst in zijn leven
Op zichzelf is aangewezen

Zij die beweren of pretenderen
De waarheid te distribueren
Zijn de grootste leugenaars

Dit mag u van mij aannemen
Dat is de absolute waarheid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 01-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waarheid ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.