INLOGGEN
«»

Geld

GELD

Geld is het antwoord
Op de meeste levensvragen

Geld maakt veel mogelijk
En nog meer onmogelijk

Geld maakt de man
En breekt hem tevens af

Geld is de opkomst
En de ondergang

Geld maakt goede mensen slecht
En slechte mensen levensgevaarlijk

Geld creëert de ultieme doofpot
Voor ethische en morele bezwaren

Geld maakt zachte mensen hard
En harde mensen meedogenloos

Geld maakt dromen mogelijk
En verstoort de meeste dromen

Geld is de duivel
De demon uit de krochten van de hel

Geld is de ultieme drijfveer
Voor onze maatschappij :

Presidenten, vorsten, zakenmensen
Bakkers, bouwvakkers, postbodes

Geld maakt ons allemaal
Tot hoeren en bedelaars

Geld maakt ons allemaal
Tot dieven en moordenaars

Geld is onontkoombaar
Van de wieg tot aan het graf

Geld zegt : "Jij wel"
Geld zegt : "En jij zeker niet

Geld discrimineert
Geld is selectief

Geld is een klootzak
Geld is een egoïst

Geld maakt achterdochtig
Geld heeft meer geld nodig

Geld verzekert onze toekomst
En brengt het einde nabij

Jij bent een slaaf van het geld
En ik ben net als jij

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geld ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.