De eigen schoonheid van de boer

Dakoyria

Zo sporadisch dat je het nog ziet
Een hoofdzakelijk rood getinte zakdoek
om de hals geknoopt
Ook wel boven op het hoofd vast gezet
als bescherming tegen al te veel zon

Die blauwe kielen van de boerenbevolking
het rood contrasteerde zo heel erg fraai
De goudgele klompen soppend door het
natte kleigebied
Een heel eigen schoonheid als je er oog

voor hebt...
De landbouwvoertuigen, de veelheid aan
gewassen
Zo volkomen aards als je het grondig beziet.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De eigen schoonheid van de boer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.