Surrogaat...

Dakoyria

Noodgedwongen neem je maar genoegen met
een wel erg drastisch afgeslankte soos.....
Door corona daartoe bepaald en nooit waarvoor
je vrijwillig koos!

Zes man mag er nu komen en zeker niet zomaar
spontaan Uitgenodigd dien je te worden, zo gaat
het voorlopig voortaan
Natuurlijk op 1 1/2 meter afstand en sommigen,

nogal doof, schreeuwen daardoor naar elkaar
Negentig minuten beslaat de ontmoeting maar
Ondanks -goed bedoeld- gepoets en geboen
ruim van tevoren, ben je ermee enigszins klaar!

Ach, was die oude, vertrouwde ploeg nog maar
daar.....
Toch steun je doelbewust maar de leiding,
zij doen zo meer dan hun best

Enige solidariteit mag je wel tonen en verwachten
Dat rotvirus ook dat het keer op keer zo verpest!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Surrogaat...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.