Fluisterstil

B.R.



Als gesprekken nergens meer over gaan,
als er alleen nog maar met zekerheid,
kan worden gezegd dat er wordt gepraat.

Wees dan fluisterstil, en luister,
hoor eens wat er eigenlijk niet gezegd wordt.
Maar wat wel in de gesprekken doorklinkt.

Alleen voor de luisteraar te horen,
komt het werkelijk naar voren.

Wat de ander nou eigenlijk bedoeld te zeggen,
met de woorden die worden gesproken.
Maar wat de prater lijkt te ontgaan,
dus die mogen we wel ontslaan.

Wees toch fluisterstil,
dan hoor je weer de betekenis.
Van wat de ander nou eigenlijk zeggen wil.

Wie weet wordt het dan eindelijk weer duidelijk,
waar het gesprek nou eigenlijk over gaat.

Dus wees toch fluisterstil,
dan gaan je oren weer open.

En dan hoor je niet alleen maar de woorden,
maar ook hun betekenis weer.

Dus wees toch fluisterstil,
onderbreek toch die woordenstroom.

En wordt weer wakker uit de droom!

B.R.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

B.R. (Actief sinds: 12-07-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Fluisterstil’ van B.R. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.