INLOGGEN
«»

Antwoord onbekend

Antwoord onbekend

Kan iemand antwoord geven op de vraag
Waarom het tegenwoordig gestaag
Toeneemt om te gaan demonstreren
Om de wereld hoegenaamd te leren
Met elkaar in vrede en respect om te gaan
Door met duizenden bij elkaar op te staan
Tegen iedere vorm van slavernij en racisme
Waarna men dan overgaat tot vandalisme.
Men de voorkeur geeft om emoties te uiten
En de gezondheidsregels buiten gaat sluiten
Zo de eigen uitgedragen normen en waarden
Totaal in tegenstelling laat ontaarden
Onder het mom van opgekropte frustraties
Na afloop van anti racisme demonstraties
Terwijl ergens op aarde op het zelfde moment
Politie of leger helemaal geen genade kent
Met duizenden vrouwen en kleine kinderen
Door ze te straffen en racistisch te hinderen
In de vol gepropte vluchtelingkampen
En met duizenden nog extra vol te stampen.
Waar zijn dan de duizenden demonstranten
Die hun gelijk willen halen op TV en in kranten
Of komt dan opeens Corona om de hoek kijken
Waar medemenselijkheid voor moet wijken.
Waar zijn de duizenden die demonstreerden
Toen mensen stikten of in ademnood verkeerden
In containers, vluchtelingboten en treinen
Waren we toen massaal aanwezig op pleinen
Racisme is verfoeilijk en volledig af te keuren
Maar er moet toch heel wat meer gebeuren
Want om elkaar als mensen te respecteren
Helpt het niet om eenzijdig te demonstreren
Maar om alle humanitaire normen en waarden
Niet in vandalisme en plundering te laten ontaarden
Van totaal onschuldige winkeliers en medemensen
Zou je dat ook voor je eigen familie wensen?
Ongeacht de afkomst, huidskleur of cultuur
Racisme en discriminatie is een verterend vuur
Blijf je voor goede zaken en vrede inzetten
Zonder het overtreden van regels en de wetten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

N.a.v. extreem politiegeweld in de VS (en waar dan ook) Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Antwoord onbekend’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.