Wat voor toekomst heeft de jeugd?

Dakoyria

Steeds vaker leeft bij mij het besef wat mijn
ouders doormaakten door een wrede bezetter
Zij waren nog zo wanhopig jong en dan niet
uit kunnen en mogen gaan...

Die permanente dreiging in hun bestaan
Ikzelf sprong er in mijn jeugd best goed uit
De kleinkinderen nu, bijna alweer groot
Je gunt aan hen graag zo anders!

Mijn tijd zit er bijna op, heb ik grotendeels
gehad
Maar die nu nog zo heel jonge mensen...
Wat voor een toekomst vinden zij op hun pad?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat voor toekomst heeft de jeugd?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.