Natuur mag je hart versterken

Roel van Ekeris

Stroom maar zacht langs diepe dalen
In vloeiende beweging adem halen
Bruisend water van de waterval
Een verbeelding die rust geven zal

Spelende vissen die het wateroppervlak beroeren
Drijvende lelies in liefdevolle contouren
Een bedruppelde orchidee in verbeeldende pracht
Het inwendige hart leven lacht

Zonnestralen geven natuurlijke blijheid mee
Een groen bladerdak, het gemoed tevree
Luchtspiegeling door bomenkronen
Vliegende witte duiven die langs een trouwpartij komen

Zonneschijn over het eikenblad
Droombeelden waarin geen tijdspad zat
Boomkikkers in braamstruwelen
Je hoort de roepende kelen

Voldoening is in jouw geboren
Bloemenzeeën die jou bekoren
Voel hoe bevrijdend natuur kan werken
Natuur mag je hart versterken

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Natuur mag je hart versterken’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.